Hitta ut

Sedan ett par år tillbaka deltar Karlshamn i projektet Hitta ut som är ett av Sveriges största friskvårdsprojekt. I dag finns det på över 30 orter i landet och drivs av Svenska orienteringsförbundet (SOFT). Med hjälp av en app, och eller karta ska man hitta kontroller av varierande svårighetsgrad som man sedan registrerar i appen eller i datorn. Samtidigt som man hittar till ställen man aldrig skulle kommit till annars så deltar man i en tävling.

 

Så vad lämpade sig bättre att göra en solig och varm söndag i maj, än att hitta ut? Vi bestämde oss för att utforska ett område väster om Karlshamn centralort, i Stilleryd, närmare bestämt Kofsa Nabbe. Till skillnad från sandstränderna runt Sölvesborg där vi bor, är kustlinjen från Pukavik och österut i Blekinge mestadels sten och klippor. Och det är ju något visst med att hoppa mellan stenar och klippor, även om jag just nu lider av ett fruktansvärt nageltrång! Våren står i all sin prakt och kanske lever Blekinge idag upp till sitt kaxiga epitet, Sveriges trädgård, där väldiga ekar lever grannar med bok och andra ädellövträd. Idag skördade vi hela tretton kontroller och gick inte vilse en endaste gång. Nästa gång ger vi oss nog ut till någon av alla de öar som finns i Karlshamns skärgård.

 

En vanlig vy i den blekingska skärgården. Klippor som slipats och rundats av inlandsisen och havet. Från denna platsen är solnedgången ett mäktigt skådespel.

 

 

Kofsa-eken, som en gång i tiden var ett känt landmärke bland sjöfarare. Då eken tydligt sågs från fartyg långt ut till havs kunde den underlätta navigeringen.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.