Ställen du inte trodde fanns

Du kan åka jorden runt för att upptäcka nya spännande platser, eller så tar du din cykel, gärna en mountainbike, och ger dig ut på stigarna där du bor. Jag lovar att du inte behöver cykla långt innan du kommer till platser du aldrig varit på förut. Ikväll blev det en sådan tur där jag inte hade bestämt mig på förhand vart jag skulle. Dök det upp en stig som såg spännande ut så svängde jag av där och följde den tills den tog slut eller tills det dök upp en annan. Att det var årets hittills vädermässigt bästa kväll gjorde ju inte upplevelsen sämre precis. Ljumna svaga vindar och en strålande sol som sakta sänkte sig över ett blommande landskap skänker extra energi, både mentalt och i de trampande benen. Det enda negativa var möjligtvis de moln av knott jag råkade svälja när jag passerade en del skuggiga skogspartier. En viss ambivalens uppstod stundvis när jag inte kunde bestämma mig för att cykla vidare eller stanna och ta foton i det tacksamma kvällsljuset.

Det blev en runda på ca 25 km genom skog, över slätter, på landsvägar, gamla banvallar och åkrar. Allt detta finns utanför dörren och ändå kom jag till flera platser jag inte sett förut, t.ex. ett gammalt övergivet grustag som jag övervägde att cykla ner i. Tack och lov hejdade jag min hybris efter att ha gjort en snabb riskanalys över vad som skulle kunna hända om jag susade ner i det mycket branta hålet.

En timme senare var jag hemma igen, och nu är jag piggare och gladare än vad jag varit på hela dagen. Träning må vara bra på många vis, men bäst av allt är nog den sköna känslan efteråt, upprymdheten, energin och lyckoruset. Som bonus har jag dessutom flera nya bilder att redigera.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.