Kohageleden

Så var det dags att hitta ut igen och finna nya platser och kontroller. Strax öster om Eriksbergsområdet, söder om Åryd längs Guöviken, finns den spännande och något krävande Kohageleden. Mest var den krävande därför att jag hade gympaskor och försökte undvika att sjunka ner i gyttja som det fanns väldigt gott om längs den fem kilometer (enkel väg) långa leden. Det enda negativa, förutom gyttja och nageltrång, var att när vi kommit till Kohagen, var tvungna att gå tillbaka samma väg vi kommit, tur och retur. Men vi klagade inte, solen sken och vi vandrade huvudsakligen i skydd av skugga från den lummiga skogen med den vackra Guöviken tätt intill oss.

Idag hade vi sällskap av Zigge, mina föräldrars väldresserade jaktgolden. Vi var lite tveksamma till att ta med honom, leden var ju tuff och krävde en del klättring. Trots sin storlek hoppade han dock elegant och obekymrat över stengärden, stockar och stenar, och när vi kämpade med klättring satt Zigge ovanför och väntade. Men vad är det med hundar och lera? Varför måste de vältra sig i allt som är äckligt?

Väl framme vid Kohagen väntade en vacker panoramautsikt över Blekinges skärgårdslandskap med Dragsö i väster och Tjärö i öster. Kohageleden bjuder en varierad terrängen och om du vill ha vacker natur och samtidigt få ett träningspass avklarat så kanske denna led är något för dig?

 

Stundvis branta och besvärliga etapper med hala stenar.

 

Zigge

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.