Sommarlov

En hektisk tid ligger bakom mig och nu väntar 51 dagar av ledighet. Sista veckorna har inneburit mycket jobb och stress för att få allt på plats innan ledigheten. Jag skriver ”ledigheten” eftersom lärare faktiskt inte har sommarlov. Tillskillnad från en vanlig semestertjänst innebär ferietjänst att sommarledigheten består av två delar; semester och kompledighet som inarbetas under året. I mitt avtal innebär det alltså sju veckors ledighet! Jag kan inte låta bli att betona detta för det känns så underbart! Eftersom våra barn har sommarlov är det förnämligt att vi kan vara lediga tillsammans så de slipper vara på fritids. Min stackars fru får dock nöja sig med knappa tre veckors semester.

Ikväll tillåter jag mig att drömma mig bort med ett glas vin och skön musik. Jag försöker slappna av och bara njuta, även om en del stress och rastlöshet bitit sig fast för att succesivt avta. Under hela året drömmer jag om roliga och spännande saker jag vill göra under sommaren och nu är jag där. Så vad ska jag hitta på?

 

  • Jag tänker läsa minst en riktigt bra bok, en sådan man inte kan slita sig ifrån och som inspirerar mig till att vilja göra saker.

 

  • Jag tänker gå upp mitt i natten innan det ljusnar för att ge mig ut till en vacker plats. Där ska jag sitta med en kopp kaffe och vänta på dagens första ljus som jag ska fånga med min kamera.

 

  • Jag ska få ordning på min träning igen. Min onda tå börjar bli bättre så jag kan nog snart börja med löpningen igen parallellt med cyklingen. Vägen till Köpenhamns maraton är nu lång men motivationen är desto starkare. Träningen gör mig både piggare och gladare!

 

  • Jag tänker köra en lång kvällsrunda med motorcykeln för att stanna till och bada i någon sjö.

 

  • Jag tänker paddla kanot och övernatta i tält.

 

  • Jag tänker segla i Blekinges skärgård och övernatta i naturhamnar.

 

  • Jag tänker ut och vandra. På något sätt, stort eller smått. Helst skulle jag vilja gå mellan Nikkaluokta och Abisko men det kan bli svårt med barnen. Vi kanske kan få till en tur till Idre och Nipfjället? Hade varit underbart!

 

  • Vi ska till Göteborg, min favoritstad, två gånger! Naturligtvis blir det Liseberg!

 

  • Jag tänker unna mig sena kvällar i uterummet med musik och reflektion.

 

  • Jag tänker bada, sola, äta glassar och allt annat som hör sommaren till.

 

Dessvärre finns det ju även mindre trevliga saker som måste göras. Men i år tänker jag, olikt mig, ha en plan för dessa så att de inte blir hängande över mig likt ett mörkt moln. Imorgon gör jag en lista över göromål som i rask takt ska betas av för att frigöra ledighet. Det bästa med långledighet och distansen till arbetet är ändå känslan av kontroll, att det är jag som bestämmer över mitt liv. Under sommaren ser jag möjligheter. Jag kan, om jag vill, välja att förändra min vardag. Vi kan flytta, jobba med något annat och förverkliga drömmar. Den känslan är väldigt skön och jag menar att alla människor då och då borde fråga sig om de lever den vardag de verkligen vill. – Jag är min egen chef och väljer vart jag ska gå! Tyvärr är det svårare att känna så en måndagsmorgon i november.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.