Semesterplaner

Nu är det roliga saker på gång! I helgen var vi i Göteborg, min favoritstad. Hit återkommer jag gärna ofta för att få lite kontraster till vischan där vi bor. Vi unnade oss två hotellnätter, god mat och riktig ledighet som är svår att få hemma. Egentligen borde det väl inte vara så svårt att känna sig ledig hemma, men tyvärr är det oftast något man borde ta itu med som blivit liggande, och tyvärr kan listan över ogjorda göromål göras lång. Jag antar att det är något jag måste jobba med och lära mig hantera, för göromålen kommer ju aldrig ta slut.

Ikväll känner jag mig glad och upprymd för vi planerar en semestertripp som passar mig väldigt bra. Vi har tänkt oss en roadtrip full med naturupplevelser, delvis planerad men ändå med utrymme för spontanitet. Vi kommer besöka Kosterhavets nationalpark för att därefter bege oss mot Värmland och våra goda vänner Tove och Ludde. Sen tar vi oss vidare mot Fulufjället och Idre med Nipfjället och Städjan mm. Sen är det upp till vad vi känner för, kanske blir det en sväng till Norge eller så bär det av söder över.

Tove och Ludde bodde tidigare i Blekinge men bestämde sig för att hoppa av ekorrhjulet. Jag beundrar dem för deras mod att göra det som få skulle vågat. Många drömmer nog om att förändra vardagen, våga ta steget och göra något annat, men att verkligen göra det är det tyvärr få som vågar. Tove och Ludde lämnade allt bakom sig, sade upp sig från sina jobb, tog sina barn och flyttade till Värmland där de idag driver Värmlands sjö och fjällcamping. Så inspirerande! Jag ser fram mot att träffa dem och att få leva en stund bortom vardagens inrutade rutiner. Med distans och perspektiv faller kanske pusselbitar på plats?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.